ÜROLOJİ AD. CANLI CERRAHİ KURSU
ÜROLOJİ AD. CANLI CERRAHİ KURSU
PAÜ HASTANESİNDE İLK KEZ AVRUPA ÜROLOJİ DERNEĞİ ORTAKLIĞI İLE CANLI CERRAHİ KURSU DÜZENLENDİ
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda, Avrupa Üroloji Derneği destekli Canlı Cerrahi Kursu 7 nisanda yapıldı.
Pamukkale üniversitesi Üroloji Anabilim tarafından PAÜ Hastanesi’nde “Retrograd İntrarenal Ccerrahi” (RIRC) kursu düzenlendi. Kurs Avrupa Üroteknoloji Okulu (ESUT) şemsiyesi altında Uluslararası Laparoskopi ve Robotik Cerrahi Derneği (IRLS) ile işbirliği içinde gerçekleştirildi. Kursa, Pamukkale üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkçi, Türkiye’nin pek çok ilinden konunun uzmanı bilim adamları, Denizli ilinden ve çevre illerden eğitim almak üzere veya toplantıyı izlemek üzere üroloji uzmanları katılmıştır.
Avrupa Üroteknoloji Okulu (ESUT) Avrupa Üroloji Derneği içinde faaliyet göstermektedir. ESUT teknolojik gelişmelerin ürolojik cerrahilerde uygulanması ile ilgili kapsamlı çalışmalar yapmaktadır. Pamukkale Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı adına açıklama yapan Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Levent Tuncay ESUT bünyesinde yurt içi ve dışı pek çok klinikte benzer kurslarda eğitici olarak görev yaptığını ancak kursun Pamukkale Üniversite’nde ilk defa yapılmasından büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirtti. Dr.Tuncay ESUT kursu yapabilmesi için gerekli alt yapı, cihazlar ve akademik gücün Denizli ilinde mevcut olduğunu söyleyerek, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nın uluslararası Üroloji camiasında kabul edilen bir merkez olduğunu belirtti.
Kursun düzenlenmesini sağlayan ve programda katkı sağlayan PAÜ Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ömer Levent Tuncay, Prof. Dr Tahir Turan, Uzman Dr. Yusuf Özlülerden ve Dr. Sinan Çelen yaptıkları ortak bildiride son yıllarda kullanımı artan “Retrograd İntrarenal Cerrahi’nin” kliniklerinde uygulanan bir tedavi yöntemi olduğunu, amaçlarının her üroloji kliniğinde henüz rutin uygulaması olmayan bu taş ameliyatı tekniğini bu konuda eğitim almamış meslektaşlarına öğretmek ve üroloji uygulamalarını ilimizde geliştirmek olduğunu belirttiler. Ayrıca Anabilim Dalı öğretim üyeleri yaptıkları açıklamada kendilerine bu imkanı sağlayan üniversite yönetimine başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkçi ve hastane Başhekimliğine teşekkür ettiler.
Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer de, hastanemizin her türlü yenilikleri desteklediğini ve bu kursun düzenlenmesinde emeği geçen tüm Üroloji Anabilim Dalı ve teknik ekibe teşekkür ettiğini belirtti.