Ana Sayfa / Haber / PAÜ’DE AĞRI PİLİ TAKILARAK TEDAVİ ARTIK MÜMKÜN

PAÜ’DE AĞRI PİLİ TAKILARAK TEDAVİ ARTIK MÜMKÜN

PAÜ’DE AĞRI PİLİ TAKILARAK TEDAVİ ARTIK MÜMKÜN

Bel kalça ve bacak ağrıları nedeniyle günlük yaşamını sürdüremez hale gelen, yapılan tedavilere hiçbir yanıt alınamayan 66 yaşındaki Mehmet Ergün isimli hasta Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Prof. Dr. Ercan Gürses tarafından takılan ağrı pili sayesinde ağrılarından kurtuldu.

Ağrı pili takılarak tedaviye dirençli ağrıların iyileştirilmesinin mümkün olduğunu belirten Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Algoloji (Ağrı) Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Ercan Gürses yaptığı açıklamada;” Tedavisi başarısız olan bel fıtığı, sinir yaralanmaları ya da omurgaya yerleştirilen protez ameliyatlarından sonra bazı hastalarda ağrı geçmediği gibi kimi zaman daha da artabilmektedir. Tekrarlanan ameliyatlar, ilaçlar, fizik tedavi, girişimsel ağrı tedavileri gibi yöntemler çare olmadığında sürekli ağrı çekmek hastanın fiziksel, sosyal ve psikolojik yaşamını olumsuz etkilemektedir. Böyle hastalarda ağrı pili (Spinalkordstimülatörü) uygulamaları ile ağrının ortadan kaldırılması mümkün olmaktadır. Sadece gelişmiş merkezlerde uygulanan bu yöntem son 1 yıldır PAÜ Hastanesi Ağrı Kliniğinde de başarıyla uygulanmaktadır. Pilin yerleştirilmesi lokal anestezi ile radyolojik görüntüleme eşliğinde hasta ile sürekli iletişim kurularak yapılmaktadır. Ağrı pili omurgaya yerleştirilen elektrot ve cilt altına yerleştirilen pil olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır. Cilt altına yerleştirilmiş olan pil hasta tarafından dışarıdan kablosuz olarak programlanabilmekte ve tam olarak kapatılıp yeniden çalıştırılabilmektedir.” dedi. Mehmet Ergün işlemden sonra tüm ağrılarının geçtiğini ve uzun süre sonra rahat uyuyabildiğini ifade etti.

Prof.Dr.Gürses kliniğimizde bu girişimlerin yapılıyor olmasının hastanemiz, ilimiz ve bölgemiz için önemli bir gelişme olduğunu da belirtti.